Mézes fahéjas almakrémleves

Mézes fahéjas almakrémleves

Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 400 g alma édes, hámozva, kockákra vágva
  • 60 g köles vagy kesudió/mandula sűrítőnek
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 evőkanál kókuszzsír opcionális
  • 1 cm gyömbér
  • 2 cm vanília
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 evőkanál méz ízlés szerint lehet több is

Így készítsd!

  1. A leves hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. A hozzávalókat először összeturmixoljuk a Juice/Blend programmal, majd a Krémleves programon megfőzzük.
  3. A kész, már langyos leveshez keverjük a mézet a Juice funkcióval.

Jegyzetek

Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek