Nyomtatás
Mézes fahéjas almakrémleves
Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
-
400
g
alma
édes, hámozva, kockákra vágva
-
60
g
köles
vagy kesudió/mandula sűrítőnek
-
0,5
mokkáskanál
só
-
1
mokkáskanál
fahéj
-
1
evőkanál
kókuszzsír
opcionális
-
1
cm
gyömbér
-
2
cm
vanília
-
víz
a maximum jelzésig
-
1
evőkanál
méz
ízlés szerint lehet több is
-
A leves hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
A hozzávalókat először összeturmixoljuk a Juice/Blend programmal, majd a Krémleves programon megfőzzük.
-
A kész, már langyos leveshez keverjük a mézet a Juice funkcióval.