Go Back
+ servings
Print

Mézes fahéjas almakrémleves

Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 400 g alma édes, hámozva, kockákra vágva
  • 60 g köles vagy kesudió/mandula sűrítőnek
  • 0,5 mokkáskanál
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 evőkanál kókuszzsír opcionális
  • 1 cm gyömbér
  • 2 cm vanília
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 evőkanál méz ízlés szerint lehet több is

Instructions

  • A leves hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • A hozzávalókat először összeturmixoljuk a Juice/Blend programmal, majd a Krémleves programon megfőzzük.
  • A kész, már langyos leveshez keverjük a mézet a Juice funkcióval.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom krémlevest főzni? Kattints IDE!