Print
Mézes fahéjas almakrémleves
Egy gyors, igazi télies leves, ami hidegen és melegen is megállja a helyét. Főétel elé, de önmagában, akár desszertként fogyasztva is tökéletes fogás.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 40 minutes minutes
Servings 1.8 liter
- 400 g alma édes, hámozva, kockákra vágva
- 60 g köles vagy kesudió/mandula sűrítőnek
- 0,5 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 evőkanál kókuszzsír opcionális
- 1 cm gyömbér
- 2 cm vanília
- víz a maximum jelzésig
- 1 evőkanál méz ízlés szerint lehet több is
A leves hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
A hozzávalókat először összeturmixoljuk a Juice/Blend programmal, majd a Krémleves programon megfőzzük.
A kész, már langyos leveshez keverjük a mézet a Juice funkcióval.