Mexikói vaníliás fahéjas kukorica ital
Mexikói ihletésű, élénk sárga színű desszert ital.
Íze szinte nem is emlékeztet a kukoricáéra, inkább egy édes, fahéjas, sűrű állagú finomságot kortyolhatunk.
Meglepően finom, érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 250 g morzsolt kukorica friss, mélyhűtött, vagy konzerv
- 30 g eritrit
- 1 kiskanál fahéj
- 250 ml rizs ital készülhet kókusztejjel is
- 2 cm vanília rúd
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: krémleves, cream soup, vagy kukorica ital, corn juice
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
Tipp: Az ital készülhet kókusztejjel is. Ebben az esetben víz helyett is kókusztejet használjunk.
Jegyzetek
Kíváncsi vagy mivel főztük? Kattints IDE!