Mexikói ihletésű, élénk sárga színű desszert ital.
Íze szinte nem is emlékeztet a kukoricáéra, inkább egy édes, fahéjas, sűrű állagú finomságot kortyolhatunk.
Meglepően finom, érdemes kipróbálni.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 250 g morzsolt kukorica friss, mélyhűtött, vagy konzerv
- 30 g eritrit
- 1 kiskanál fahéj
- 250 ml rizs ital készülhet kókusztejjel is
- 2 cm vanília rúd
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: krémleves, cream soup, vagy kukorica ital, corn juice
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- Tipp: Az ital készülhet kókusztejjel is. Ebben az esetben víz helyett is kókusztejet használjunk.
További információk
Kíváncsi vagy mivel főztük? Kattints IDE!