Go Back
+ servings
Print

Mexikói vaníliás fahéjas kukorica ital

Mexikói ihletésű, élénk sárga színű desszert ital. Íze szinte nem is emlékeztet a kukoricáéra, inkább egy édes, fahéjas, sűrű állagú finomságot kortyolhatunk. Meglepően finom, érdemes kipróbálni.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 250 g morzsolt kukorica friss, mélyhűtött, vagy konzerv
  • 30 g eritrit
  • 1 kiskanál fahéj
  • 250 ml rizs ital készülhet kókusztejjel is
  • 2 cm vanília rúd
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: krémleves, cream soup, vagy kukorica ital, corn juice
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • Tipp: Az ital készülhet kókusztejjel is. Ebben az esetben víz helyett is kókusztejet használjunk.

Notes

Kíváncsi vagy mivel főztük?  Kattints IDE!