Go Back
+ servings
Nyomtatás

Mexikói vaníliás fahéjas kukorica ital

Mexikói ihletésű, élénk sárga színű desszert ital. Íze szinte nem is emlékeztet a kukoricáéra, inkább egy édes, fahéjas, sűrű állagú finomságot kortyolhatunk. Meglepően finom, érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 250 g morzsolt kukorica friss, mélyhűtött, vagy konzerv
  • 30 g eritrit
  • 1 kiskanál fahéj
  • 250 ml rizs ital készülhet kókusztejjel is
  • 2 cm vanília rúd
  • víz a maximum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: krémleves, cream soup, vagy kukorica ital, corn juice
  3. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Tipp: Az ital készülhet kókusztejjel is. Ebben az esetben víz helyett is kókusztejet használjunk.

Jegyzetek

Kíváncsi vagy mivel főztük?  Kattints IDE!