Mentás feketeribizli-meggy leves
Könnyű nyári gyümölcsleves, ami hidegen fogyasztva igen üdítő.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 150 g feketeribizli
- 250 g meggy
- 3 dl fűszerekkel forralt víz (víz, szegfűszeg, fahéj, citrom, eritrit/10 percig forralva, leszűrve)
- 2 dl "kesudiótej"
- 0,5 db bio citrom leve
Juice program után kerül bele
- 30-50 ml kókusztejszín
- 1 mokkáskanál konjac liszt
- 8-10 db mentalevél
Így készítsd!
-
Készítettünk egy "alaplevet": 3 dl vizet 5-10 percig forralunk fűszerekkel (szegfűszeg, fahéj, szegfűbors), citromkarikával, eritrittel és ezt a forró levet öntjük a Vegital növényi italkészítőbe a gyümölcsökre, valamint teszünk hozzá 2 dl "kesutejet", fél citrom levét.
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd elindítjuk a JUICE programot. A program lejárta után hozzá keverjük a kókusztejszínt,a konjak lisztet és a mentaleveleket a Blend funcióval.
-
A kész levest néhány órára hűtőbe tesszük. Isteni frissítő,savanykás, nyári ízek. Bármilyen idény gyümölccsel (pl.:barack), bogyóssal működik.
Jegyzetek
K. Babi receptje