Go Back
+ servings
Nyomtatás

Mentás feketeribizli-meggy leves

Könnyű nyári gyümölcsleves, ami hidegen fogyasztva igen üdítő.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 10 minutes
Összes idő 20 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 150 g feketeribizli
  • 250 g meggy
  • 3 dl fűszerekkel forralt víz (víz, szegfűszeg, fahéj, citrom, eritrit/10 percig forralva, leszűrve)
  • 2 dl "kesudiótej"
  • 0,5 db bio citrom leve

Juice program után kerül bele

  • 30-50 ml kókusztejszín
  • 1 mokkáskanál konjac liszt
  • 8-10 db mentalevél

Így készítsd!

  1. Készítettünk egy "alaplevet": 3 dl vizet 5-10 percig forralunk fűszerekkel (szegfűszeg, fahéj, szegfűbors), citromkarikával, eritrittel és ezt a forró levet öntjük a Vegital növényi italkészítőbe a gyümölcsökre, valamint teszünk hozzá 2 dl "kesutejet", fél citrom levét.
  2. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd elindítjuk a JUICE programot. A program lejárta után hozzá keverjük a kókusztejszínt,a konjak lisztet és a mentaleveleket a Blend funcióval.
  3. A kész levest néhány órára hűtőbe tesszük. Isteni frissítő,savanykás, nyári ízek. Bármilyen idény gyümölccsel (pl.:barack), bogyóssal működik.

Jegyzetek

K. Babi receptje