Meggyes „kókuszjoghurt” fagyi

A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle. Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel. Mi most meggylekvárt használtunk....
perc15 perc
perc12 óra
Összesen 12 óra 15 perc
Mennyiség/űrtartalom: 4 adag

Hozzávalók
 

  • 600 g kókuszjoghurt
  • 1 evőkanál méz helyettesíthető agave sziruppal
  • 4 evőkanál meggy lekvár ízlés szerint változtató az íze és a mennyiség
  • 1 evőkanál vanília kivonat

Így készítsd!
 

  • A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
  • Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
  • Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
  • Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
  • Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. 🙂

További információk

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek