Go Back
+ servings
Print

Meggyes "kókuszjoghurt" fagyi

A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle. Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel. Mi most meggylekvárt használtunk....
Prep Time 15 minutes
Total Time 27 minutes
Servings 4 adag

Ingredients

  • 600 g kókuszjoghurt
  • 1 evőkanál méz helyettesíthető agave sziruppal
  • 4 evőkanál meggy lekvár ízlés szerint változtató az íze és a mennyiség
  • 1 evőkanál vanília kivonat

Instructions

  • A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
  • Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
  • Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
  • Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
  • Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. :)

Notes

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!