A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle.
Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel.
Mi most meggylekvárt használtunk....
Elkészítési idő15minutes
Összes idő27minutes
Mennyiség/űrtartalom4adag
Alapanyagok
600gkókuszjoghurt
1evőkanál mézhelyettesíthető agave sziruppal
4 evőkanálmeggy lekvárízlés szerint változtató az íze és a mennyiség
1evőkanálvanília kivonat
Így készítsd!
A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. :)