A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle.
Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel.
Mi most meggylekvárt használtunk....
Prep Time 15 minutesminutes
Total Time 27 minutesminutes
Servings 4adag
Ingredients
600gkókuszjoghurt
1evőkanál mézhelyettesíthető agave sziruppal
4 evőkanálmeggy lekvárízlés szerint változtató az íze és a mennyiség
1evőkanálvanília kivonat
Instructions
A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. :)
Notes
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!