Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l

Alapanyagok

  • 40 g zabpehely
  • 2 marék medvehagyma felaprítva
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál natúr szárított zöldségkeverék (só nélküli ételízesítő)
  • víz a minum jelzésig

Így készítsd!

  1. A leves összetevőit a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd megnyomjuk a Fruit Juice/Nyers italok gombot.
  2. Ha lejárt a turmix, elindítjuk a Smooth soup/Krémleves programot.
  3. A kész levest tálalhatjuk levesbetéttel, levesgyönggyel, pirított magokkal.
  4. Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.

Jegyzetek

H.V. Zsófia receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek