Medvehagyma krémleves
Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l
Alapanyagok
- 40 g zabpehely
- 2 marék medvehagyma felaprítva
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál natúr szárított zöldségkeverék (só nélküli ételízesítő)
- víz a minum jelzésig
Így készítsd!
-
A leves összetevőit a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd megnyomjuk a Fruit Juice/Nyers italok gombot.
-
Ha lejárt a turmix, elindítjuk a Smooth soup/Krémleves programot.
-
A kész levest tálalhatjuk levesbetéttel, levesgyönggyel, pirított magokkal.
-
Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.
Jegyzetek
H.V. Zsófia receptje