Go Back
+ servings
Print

Medvehagyma krémleves

Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1.8 l

Ingredients

  • 40 g zabpehely
  • 2 marék medvehagyma felaprítva
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál natúr szárított zöldségkeverék (só nélküli ételízesítő)
  • víz a minum jelzésig

Instructions

  • A leves összetevőit a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd megnyomjuk a Fruit Juice/Nyers italok gombot.
  • Ha lejárt a turmix, elindítjuk a Smooth soup/Krémleves programot.
  • A kész levest tálalhatjuk levesbetéttel, levesgyönggyel, pirított magokkal.
  • Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.

Notes

H.V. Zsófia receptje