Fantasztikus tavaszi alapanyag a medvehagyma. Jellegzetes, fokhagymára emlékeztető illata árulja el ezt a főként erdeinkben fellelhető csodanövényt. Páratlan, friss íze mellett rengeteg egészségre gyakorolt jótékony hatással is bír. Ezúttal egy finom leves készült belőle.
Elkészítési idő5minutes
Főzési idő30minutes
Összes idő35minutes
Mennyiség/űrtartalom1.8l
Alapanyagok
40gzabpehely
2marékmedvehagymafelaprítva
2teáskanálsó
1evőkanálnatúr szárított zöldségkeverék(só nélküli ételízesítő)
víza minum jelzésig
Így készítsd!
A leves összetevőit a Vegital növényi italkészítőbe tesszük, majd megnyomjuk a Fruit Juice/Nyers italok gombot.
Ha lejárt a turmix, elindítjuk a Smooth soup/Krémleves programot.
A kész levest tálalhatjuk levesbetéttel, levesgyönggyel, pirított magokkal.
Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.