Mazsolás krém”túró”

A megunhatatlan gyerekkori kedvenc a finom vaníliás krémtúró. Egy otthon is elkészíthető változatot hoztunk, ami után biztosan nem akarsz majd boltit venni. Könnyű, krémes, igazán vaníliás.
perc10 perc
perc12 óra
Összesen 12 óra 10 perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l

Hozzávalók
 

"Tejszín"

  • 115 g kesudió
  • 85 g köles
  • 1 csipetnyi himalája só
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 3 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
  • víz a maximum jelzésig

"Krémtúró":

  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 kapszula gyúrtsajt baktérium kultúra
  • 0,5 kapszula krémsajt baktérium kultúra
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 50 g mazsola ízlés szerint

Így készítsd!
 

  • Először főzünk egy tejszín-helyettesítőt.
  • A "tejszín" hozzávalóit (kesudió, köles, só, negyedannyi, vanília) beletesszük a Vegital növényi italkészítő tartályába, felöntjük a maximum jelzésig vízzel és elindítjuk a soymilk programot.
  • Amikor elkészült, belekeverjük a pudingport, majd hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt , hozzákeverünk 1/2 kapszula gyúrtsajt és 1/2 kapszula krémsajt kultúrát. Jól elkeverjük és mehet a fermentáló gépbe, Rice Wine programon 12 órára.
  • A fermentálás végén hozzákeverjük az útifűmaghéjat és a mazsolát.
  • Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.

További információk

G.B.-Beáta receptje
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek