Go Back
+ servings
Print

Mazsolás krém"túró"

A megunhatatlan gyerekkori kedvenc a finom vaníliás krémtúró. Egy otthon is elkészíthető változatot hoztunk, ami után biztosan nem akarsz majd boltit venni. Könnyű, krémes, igazán vaníliás.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 57 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

"Tejszín"

  • 115 g kesudió
  • 85 g köles
  • 1 csipetnyi himalája só
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 3 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
  • víz a maximum jelzésig

"Krémtúró":

  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor
  • 0,5 kapszula gyúrtsajt baktérium kultúra
  • 0,5 kapszula krémsajt baktérium kultúra
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 50 g mazsola ízlés szerint

Instructions

  • Először főzünk egy tejszín-helyettesítőt.
  • A "tejszín" hozzávalóit (kesudió, köles, só, negyedannyi, vanília) beletesszük a Vegital növényi italkészítő tartályába, felöntjük a maximum jelzésig vízzel és elindítjuk a soymilk programot.
  • Amikor elkészült, belekeverjük a pudingport, majd hagyjuk kihűlni.
  • Ha kihűlt , hozzákeverünk 1/2 kapszula gyúrtsajt és 1/2 kapszula krémsajt kultúrát. Jól elkeverjük és mehet a fermentáló gépbe, Rice Wine programon 12 órára.
  • A fermentálás végén hozzákeverjük az útifűmaghéjat és a mazsolát.
  • Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.

Notes

G.B.-Beáta receptje