Enyhén mandula ízű tejszínhelyettesítő. Tökéletes választás desszertekhez, fagylaltokhoz, joghurt alapnak.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
- 100 g mandula
- 36 g kókuszreszelék
- 50 g kókuszzsír
- 1 g himalája só
- 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
- A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
- A megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas liszt, sütemény készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőle. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is.
További információk
Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!