Go Back
+ servings
Print

"Mandulatejszín"

Enyhén mandula ízű tejszínhelyettesítő. Tökéletes választás desszertekhez, fagylaltokhoz, joghurt alapnak.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 100 g mandula
  • 36 g kókuszreszelék
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 g himalája só
  • 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • víz a minimum jelzésig

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  • A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • A megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas liszt, sütemény készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőle. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!