Egy finom krémes "tejfölhelyettesítő". Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 16 óra óra
Összesen 16 óra óra 10 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter
Hozzávalók
Mandulakrém
- 100 g blansírozott mandula (ez lehet akár több is, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a mandula ízt markánssá tenni)
- 72 g kókuszreszelék
- 50 g köles
- 60 g kókuszzsír
- 0,5 mokkáskanál himalája só
- víz a maximum jelzésig
Erjesztett mandulakrém- a mandulakrém összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 evőkanál méz méz helyett használhatunk cukrot is. Eritrit, xilit,nem megfelelő, mert azokat nem szeretik a bacik, a cukrot viszont lebontják, ezáltal szaporodnak.
- 0,33 db krémsajt baktérium kultúra
- 0,33 db gyúrtsajt baktérium kultúra
- 10 ml víz
Sűrítéshez
- 5 g xantán (utólag, ha nem elég sűrű)
Így készítsd!
"Mandulakrém"
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "kása", "sűrítők", "cereal", "smooth"
- A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Erjesztett "mandulakrém" fermentálásának lépései
- Keverjünk el 1/3 gyúrtsajt és 1/3 krémsajt kultúrát 10 ml vízben vagy fél dl "mandulakrémben" és öntsük a többihez.
- Adjuk hozzá a mézet is, majd alaposan keverjük össze.
- A Vegital fermentálón állítsuk be a programot a következők szerint: Program: kimchi Időtartam: 16 óra A programozás utolsó mozzanataként nyomjuk le a cooling (hűtés) gombot.

További információk
Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a rakott krumpli tetejére? Kattints IDE!

