Erjesztett mandulakrém-"mandulatejföl"
Egy finom krémes "tejfölhelyettesítő". Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 16 minutes
Összes idő 26 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
Mandulakrém
- 100 g blansírozott mandula (ez lehet akár több is, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a mandula ízt markánssá tenni)
- 72 g kókuszreszelék
- 50 g köles
- 60 g kókuszzsír
- 0,5 mokkáskanál himalája só
- víz a maximum jelzésig
Erjesztett mandulakrém- a mandulakrém összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 evőkanál méz méz helyett használhatunk cukrot is. Eritrit, xilit,nem megfelelő, mert azokat nem szeretik a bacik, a cukrot viszont lebontják, ezáltal szaporodnak.
- 0,33 db krémsajt baktérium kultúra
- 0,33 db gyúrtsajt baktérium kultúra
- 10 ml víz
Sűrítéshez
- 5 g xantán (utólag, ha nem elég sűrű)
Így készítsd!
"Mandulakrém"
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "kása", "sűrítők", "cereal", "smooth"
-
A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Erjesztett "mandulakrém" fermentálásának lépései
-
Keverjünk el 1/3 gyúrtsajt és 1/3 krémsajt kultúrát 10 ml vízben vagy fél dl "mandulakrémben" és öntsük a többihez.
-
Adjuk hozzá a mézet is, majd alaposan keverjük össze.
-
A Vegital fermentálón állítsuk be a programot a következők szerint: Program: kimchi Időtartam: 16 óra A programozás utolsó mozzanataként nyomjuk le a cooling (hűtés) gombot.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a rakott krumpli tetejére? Kattints IDE!