Egy finom krémes "tejfölhelyettesítő". Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 16 minutesminutes
Total Time 26 minutesminutes
Servings 1.3liter
Ingredients
Mandulakrém
100gblansírozott mandula(ez lehet akár több is, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a mandula ízt markánssá tenni)
Erjesztett mandulakrém- a mandulakrém összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
1evőkanál mézméz helyett használhatunk cukrot is. Eritrit, xilit,nem megfelelő, mert azokat nem szeretik a bacik, a cukrot viszont lebontják, ezáltal szaporodnak.
0,33dbkrémsajt baktérium kultúra
0,33dbgyúrtsajt baktérium kultúra
10mlvíz
Sűrítéshez
5gxantán(utólag, ha nem elég sűrű)
Instructions
"Mandulakrém"
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "kása", "sűrítők", "cereal", "smooth"
A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Erjesztett "mandulakrém" fermentálásának lépései
Keverjünk el 1/3 gyúrtsajt és 1/3 krémsajt kultúrát 10 ml vízben vagy fél dl "mandulakrémben" és öntsük a többihez.
Adjuk hozzá a mézet is, majd alaposan keverjük össze.
A Vegital fermentálón állítsuk be a programot a következők szerint:
Program: kimchi
Időtartam: 16 óra
A programozás utolsó mozzanataként nyomjuk le a cooling (hűtés) gombot.
Notes
Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a rakott krumpli tetejére? Kattints IDE!