Egy finom krémes "tejfölhelyettesítő". Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel.
Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő16minutes
Összes idő26minutes
Mennyiség/űrtartalom1.3liter
Alapanyagok
Mandulakrém
100gblansírozott mandula(ez lehet akár több is, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a mandula ízt markánssá tenni)
Erjesztett mandulakrém- a mandulakrém összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
1evőkanál mézméz helyett használhatunk cukrot is. Eritrit, xilit,nem megfelelő, mert azokat nem szeretik a bacik, a cukrot viszont lebontják, ezáltal szaporodnak.
0,33dbkrémsajt baktérium kultúra
0,33dbgyúrtsajt baktérium kultúra
10mlvíz
Sűrítéshez
5gxantán(utólag, ha nem elég sűrű)
Így készítsd!
"Mandulakrém"
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "kása", "sűrítők", "cereal", "smooth"
A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Erjesztett "mandulakrém" fermentálásának lépései
Keverjünk el 1/3 gyúrtsajt és 1/3 krémsajt kultúrát 10 ml vízben vagy fél dl "mandulakrémben" és öntsük a többihez.
Adjuk hozzá a mézet is, majd alaposan keverjük össze.
A Vegital fermentálón állítsuk be a programot a következők szerint:
Program: kimchi
Időtartam: 16 óra
A programozás utolsó mozzanataként nyomjuk le a cooling (hűtés) gombot.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a rakott krumpli tetejére? Kattints IDE!