Go Back
+ servings
Print

Erjesztett mandulakrém-"mandulatejföl"

Egy finom krémes "tejfölhelyettesítő". Hasonlóképpen használható mint a nem növényi eredetű tejföl. Gazdagítható friss fűszerekkel, ízesítőkkel. Alapja mindig egy sűrű növényi krém.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 16 minutes
Total Time 26 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

Mandulakrém

  • 100 g blansírozott mandula (ez lehet akár több is, attól függően, hogy mennyire szeretnénk a mandula ízt markánssá tenni)
  • 72 g kókuszreszelék
  • 50 g köles
  • 60 g kókuszzsír
  • 0,5 mokkáskanál himalája só
  • víz a maximum jelzésig

Erjesztett mandulakrém- a mandulakrém összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 evőkanál méz méz helyett használhatunk cukrot is. Eritrit, xilit,nem megfelelő, mert azokat nem szeretik a bacik, a cukrot viszont lebontják, ezáltal szaporodnak.
  • 0,33 db krémsajt baktérium kultúra
  • 0,33 db gyúrtsajt baktérium kultúra
  • 10 ml víz

Sűrítéshez

  • 5 g xantán (utólag, ha nem elég sűrű)

Instructions

"Mandulakrém"

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "kása", "sűrítők", "cereal", "smooth"
  • A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

Erjesztett "mandulakrém" fermentálásának lépései

  • Keverjünk el 1/3 gyúrtsajt és 1/3 krémsajt kultúrát 10 ml vízben vagy fél dl "mandulakrémben" és öntsük a többihez.
  • Adjuk hozzá a mézet is, majd alaposan keverjük össze.
  • A Vegital fermentálón állítsuk be a programot a következők szerint: Program: kimchi Időtartam: 16 óra A programozás utolsó mozzanataként nyomjuk le a cooling (hűtés) gombot.

Notes

Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a rakott krumpli tetejére? Kattints IDE!