"Mandulatej" 2.
Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett "mandulatej" receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
- 75 g blansírozott mandula
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
- 1 csipet himalája só
- 1 csipet őrölt vanília
- 2 csepp bio citrom olaj
- víz a maximum jelzésig
- 1 evőkanál juharszirup utólag keverjük az italhoz
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
Amíg készül a "tejital", addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot. Ehhez szűrjük az elkészült "mandulatejet".
-
Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.
Jegyzetek
R.J. Katalin receptje