Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett "mandulatej" receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 35 minutes minutes
Összesen 45 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
- 75 g blansírozott mandula
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
- 1 csipet himalája só
- 1 csipet őrölt vanília
- 2 csepp bio citrom olaj
- víz a maximum jelzésig
- 1 evőkanál juharszirup utólag keverjük az italhoz
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
- Amíg készül a "tejital", addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot. Ehhez szűrjük az elkészült "mandulatejet".
- Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.
További információk
R.J. Katalin receptje