Nyomtatás
"Mandulatej" 2.
Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett "mandulatej" receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
75
g
blansírozott mandula
1
kávéskanál
kókuszreszelék
1
csipet
himalája só
1
csipet
őrölt vanília
2
csepp
bio citrom olaj
víz
a maximum jelzésig
1
evőkanál
juharszirup
utólag keverjük az italhoz
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
Amíg készül a "tejital", addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot.
Ehhez szűrjük az elkészült "mandulatejet".
Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.