Print
"Mandulatej" 2.
Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett "mandulatej" receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 35 minutes minutes
Total Time 45 minutes minutes
Servings 1.3 l
75 g blansírozott mandula 1 kávéskanál kókuszreszelék 1 csipet himalája só 1 csipet őrölt vanília 2 csepp bio citrom olaj víz a maximum jelzésig 1 evőkanál juharszirup utólag keverjük az italhoz
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
Amíg készül a "tejital", addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot.
Ehhez szűrjük az elkészült "mandulatejet".
Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.