Go Back
+ servings
Print

"Mandulatej" 2.

Egy kedves Vegital készülék tulajdonos osztotta meg velünk az általa kikíséletezett "mandulatej" receptet. Elmondása szerint ez a tejpótló kiváló kávéhoz is, tejhabosítóban habos lesz.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 75 g blansírozott mandula
  • 1 kávéskanál kókuszreszelék
  • 1 csipet himalája só
  • 1 csipet őrölt vanília
  • 2 csepp bio citrom olaj
  • víz a maximum jelzésig
  • 1 evőkanál juharszirup utólag keverjük az italhoz

Instructions

  • Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  • Amíg készül a "tejital", addig ferforralunk 0,5 l vizet és bele teszünk 1 evőkanál juharszirupot. Ehhez szűrjük az elkészült "mandulatejet".
  • Üvegekbe tesszük, forrón lezárjuk, így hetekig eláll a hűtőben.

Notes

R.J. Katalin receptje