Mandulakrémes medvehagyma krémleves
Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l
Alapanyagok
Mandulakrém hozzávalói:
- 100 g mandula
- 1 csipet himalája só
- 1 teáskanál eritrit
- 1 evőkanál szőlőmagolaj
- víz a minimum jelzésig
Krémleves hozzávalói:
- 2 evőkanál szőlőmagolaj
- 1 l mandulakrém
- 4 g nyílgyökérliszt
- 4 g xantán
- 100 g medvehagyma (apróra vágva)
- 1 teáskanál himalája só
Így készítsd!
-
A mandulakrém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába öntjük. Elindítjuk a Dry bean/Száraz mag programot.
-
A kész krémet leszűrjük, majd visszaöntjük a tartályba. (1 dl-t félre tehetünk belőle a tálaláshoz.) Beletesszük a leves további összetevőit és a Krémleves/cream soup funkciót választjuk.
-
A levest tálalhatjuk levesgyönggyel, zöldfűszerekkel, pirított magvakkal, akár reszelt sajttal.
-
Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.
Jegyzetek
Cs. Anita receptje