Go Back
+ servings
Nyomtatás

Mandulakrémes medvehagyma krémleves

Kiadós, frissítő tavaszi leves, amit a fokhagyma aromájú medvehagymával tettünk izgalmassá.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l

Alapanyagok

Mandulakrém hozzávalói:

  • 100 g mandula
  • 1 csipet himalája só
  • 1 teáskanál eritrit
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • víz a minimum jelzésig

Krémleves hozzávalói:

  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 l mandulakrém
  • 4 g nyílgyökérliszt
  • 4 g xantán
  • 100 g medvehagyma (apróra vágva)
  • 1 teáskanál himalája só

Így készítsd!

  1. A mandulakrém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába öntjük. Elindítjuk a Dry bean/Száraz mag programot.
  2. A kész krémet leszűrjük, majd visszaöntjük a tartályba. (1 dl-t félre tehetünk belőle a tálaláshoz.) Beletesszük a leves további összetevőit és a Krémleves/cream soup funkciót választjuk.
  3. A levest tálalhatjuk levesgyönggyel, zöldfűszerekkel, pirított magvakkal, akár reszelt sajttal.
  4. Fontos! Ha nem termelőtől, vagy üzletből szerezzük be a medvehagymát, hanem magunk szedjük az erdőben, nagyon oda kell figyelni! A medvehagyma levele megtévesztően hasonlít a gyöngyvirágéra, ami viszont mérgező. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, mindenképpen kérjük szakértő segítségét.

Jegyzetek

Cs. Anita receptje