Mandulakrém
Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
Mandula ital
- 200 g blansírozott mandula 4 AP
- 65 g aranylenmag vagy cassava gari dara 1 AP
- 0,5 teáskanál só
- 20 g Gál glicin
- víz a maximum jelzésig
Krém
- 1 liter mandulaital
- 2 evőkanál Gál kollagén peptid
- 1/3 db joghurt baktérium kapszula
- 80 g kakaóvaj
- 30 g pektin
- 1 teáskanál konjac liszt
- 1 teáskanál xantán
- 1 teáskanál Gál glicin
- sárgabarack lekvár ízlés szerint
Így készítsd!
Mandulaital
-
A mandulaital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
-
Five grain/Dry bean program segítségével elkészítjük a tejhelyettesítőt.
-
Ha készen van, leszűrjük.
Mandulakrém
-
A mandulás aranylen italt leszűrjük és 42 fokra lehűtjük.
-
Hozzáadjuk a mézet,a kollagént,az olvasztott kakaóvajat, összekeverjük.
-
Beletesszük az oltóanyagot, melyet kevés vízben elkeverünk és hozzáadagoljuk a 42 fokos italhoz.
-
Ezután a Vegital fermentáló tartályába öntjük, kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a joghurt helyettesítőnk.
-
1 teáskanál xantánt, 1 csapott teáskanál konjac lisztet és 1-2 teáskanál Gál glicint összekeverünk, majd 1 evőkanál joghurt helyettesítőt elegyítünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a többi krémhez öntjük.
-
Csatos üvegbe kanalazzuk, hűtőben tároljuk fogyasztásig, (tovább sűrűsödik a tárolás alatt.)
-
A képen látható pohárkrémnél egymásra rétegeztük a mandulakrémet és a sárgabarack lekvárt.
Jegyzetek
Te is készítenél egy finom mandulakrémet? Kattints IDE!