Mandulakrém

Mandulakrém

Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

Mandula ital

  • 200 g blansírozott mandula 4 AP
  • 65 g aranylenmag vagy cassava gari dara 1 AP
  • 0,5 teáskanál
  • 20 g Gál glicin
  • víz a maximum jelzésig

Krém

  • 1 liter mandulaital
  • 2 evőkanál Gál kollagén peptid
  • 1/3 db joghurt baktérium kapszula
  • 80 g kakaóvaj
  • 30 g pektin
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál xantán
  • 1 teáskanál Gál glicin
  • sárgabarack lekvár ízlés szerint

Így készítsd!

Mandulaital

  1. A mandulaital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  2. Five grain/Dry bean program segítségével elkészítjük a tejhelyettesítőt.
  3. Ha készen van, leszűrjük.

Mandulakrém

  1. A mandulás aranylen italt leszűrjük és 42 fokra lehűtjük.
  2. Hozzáadjuk a mézet,a kollagént,az olvasztott kakaóvajat, összekeverjük.
  3. Beletesszük az oltóanyagot, melyet kevés vízben elkeverünk és hozzáadagoljuk a 42 fokos italhoz.
  4. Ezután a Vegital fermentáló tartályába öntjük, kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a joghurt helyettesítőnk.
  5. 1 teáskanál xantánt, 1 csapott teáskanál konjac lisztet és 1-2 teáskanál Gál glicint összekeverünk, majd 1 evőkanál joghurt helyettesítőt elegyítünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a többi krémhez öntjük.
  6. Csatos üvegbe kanalazzuk, hűtőben tároljuk fogyasztásig, (tovább sűrűsödik a tárolás alatt.)
  7. A képen látható pohárkrémnél egymásra rétegeztük a mandulakrémet és a sárgabarack lekvárt.

Jegyzetek

Te is készítenél egy finom mandulakrémet? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek