Go Back
+ servings
Print

Mandulakrém

Finom desszert készülhet ebből a mandulakrém alapból. Mi most pohárkrémet álmodtunk belőle.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 52 minutes
Servings 1.8 liter

Ingredients

Mandula ital

  • 200 g blansírozott mandula 4 AP
  • 65 g aranylenmag vagy cassava gari dara 1 AP
  • 0,5 teáskanál
  • 20 g Gál glicin
  • víz a maximum jelzésig

Krém

  • 1 liter mandulaital
  • 2 evőkanál Gál kollagén peptid
  • 1/3 db joghurt baktérium kapszula
  • 80 g kakaóvaj
  • 30 g pektin
  • 1 teáskanál konjac liszt
  • 1 teáskanál xantán
  • 1 teáskanál Gál glicin
  • sárgabarack lekvár ízlés szerint

Instructions

Mandulaital

  • A mandulaital hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk.
  • Five grain/Dry bean program segítségével elkészítjük a tejhelyettesítőt.
  • Ha készen van, leszűrjük.

Mandulakrém

  • A mandulás aranylen italt leszűrjük és 42 fokra lehűtjük.
  • Hozzáadjuk a mézet,a kollagént,az olvasztott kakaóvajat, összekeverjük.
  • Beletesszük az oltóanyagot, melyet kevés vízben elkeverünk és hozzáadagoljuk a 42 fokos italhoz.
  • Ezután a Vegital fermentáló tartályába öntjük, kiválasztjuk a joghurt programot és várunk amíg elkészül a joghurt helyettesítőnk.
  • 1 teáskanál xantánt, 1 csapott teáskanál konjac lisztet és 1-2 teáskanál Gál glicint összekeverünk, majd 1 evőkanál joghurt helyettesítőt elegyítünk hozzá. Csomómentesre keverjük, majd a többi krémhez öntjük.
  • Csatos üvegbe kanalazzuk, hűtőben tároljuk fogyasztásig, (tovább sűrűsödik a tárolás alatt.)
  • A képen látható pohárkrémnél egymásra rétegeztük a mandulakrémet és a sárgabarack lekvárt.

Notes

Te is készítenél egy finom mandulakrémet? Kattints IDE!