"Máktej"
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 100 g kesudió 2 AP
- 50 g mák 1 AP
- 30 g rizs vagy köles 0,5 AP
- 40 g kókuszzsír
- só csipetnyi
- 1 evőkanál Dia Wellness 1:4 édesítő lehet eritrit is
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes textil szűrőn is átszűrni.
Jegyzetek
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje