„Mák ital”

"Máktej"

A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter

Alapanyagok

  • 100 g kesudió 2 AP
  • 50 g mák 1 AP
  • 30 g rizs vagy köles 0,5 AP
  • 40 g kókuszzsír
  • csipetnyi
  • 1 evőkanál Dia Wellness 1:4 édesítő lehet eritrit is
  • víz a minimum jelzésig

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes textil szűrőn is átszűrni.

Jegyzetek

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek