Go Back
+ servings
Print

"Máktej"

A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Prep Time 10 perc
Cook Time 30 perc
Total Time 40 perc
Servings 1.8 liter

Ingredients

  • 100 g kesudió 2 AP
  • 50 g mák 1 AP
  • 30 g rizs vagy köles 0,5 AP
  • 40 g kókuszzsír
  • csipetnyi
  • 1 evőkanál Dia Wellness 1:4 édesítő lehet eritrit is
  • víz a minimum jelzésig

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  • A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes textil szűrőn is átszűrni.

Notes

Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje