Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
"Máktej"
A mákot általában töltelékként, főként az ünnepi időszakban használjuk. Pedig nagyon ízletes tejhelyettesítő főzhető belőle. .
Prep Time
10
perc
perc
Cook Time
30
perc
perc
Total Time
40
perc
perc
Servings
1.8
liter
Ingredients
100
g
kesudió
2 AP
50
g
mák
1 AP
30
g
rizs
vagy köles 0,5 AP
40
g
kókuszzsír
só
csipetnyi
1
evőkanál
Dia Wellness 1:4 édesítő
lehet eritrit is
víz
a minimum jelzésig
Instructions
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. Érdemes textil szűrőn is átszűrni.
Notes
Ettberger-Kersánszki Gabriella receptje