Mákos beigli desszert ital
Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 130 g mák
- 36 g kókuszreszelék
- 30 g rizs
- 20 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 60 g eritrit
- 1 kk glicin
- 50 g mazsola
- 2 kk fahéj
- 0,5 bio citromhéj
- 1-3 cm vaníliarúd
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A desszert ital variációkból megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas sütemények készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőlük. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is
Jegyzetek
Kíváncsi vagy mivel főztük? Kattints IDE!