Go Back
+ servings
Print

Mákos beigli desszert ital

Aki a mákos beiglit szereti, ezért az italért is rajongani fog. Édes, sűrű ital, ami ünnepi hangulatot teremt egy borongósabb hétköznapon is. Szűrleményéből isteni muffin, töltelék, torta alap készülhet.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Servings 1.3 liter

Ingredients

  • 130 g mák
  • 36 g kókuszreszelék
  • 30 g rizs
  • 20 ml Olajessimo
  • 10 g kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • 60 g eritrit
  • 1 kk glicin
  • 50 g mazsola
  • 2 kk fahéj
  • 0,5 bio citromhéj
  • 1-3 cm vaníliarúd
  • 1 g himalája só
  • víz a maximum jelzésig

Instructions

  • Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  • Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  • A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  • A desszert ital variációkból megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas sütemények készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőlük. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is

Notes

Kíváncsi vagy mivel főztük?  Kattints IDE!