Madártej

Madártej

Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 50 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4

Alapanyagok

  • 1 liter kókusztej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál vaníliás eritrit
  • 0,5 bio citrom reszelt héja

Így készítsd!

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
  3. Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
  4. A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
  5. A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
  6. Hozzáadjuk a lehűtött "tej"hez és lefuttatjuk a nyers programot.
  7. Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
  8. Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.

Jegyzetek

Nézd meg miben főztük a kókusztejet! Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek