Print 
Madártej 
Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.
Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Prep Time  20 minutes   minutes 
Cook Time  30 minutes   minutes 
Total Time  50 minutes   minutes 
 
Servings  4  fő 
1  liter  kókusztej 3  db  tojássárgája 3  db   tojásfehérje 3  evőkanál   eritrit 2  evőkanál  vaníliás eritrit 0,5  bio citrom  reszelt héja  
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
 A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
 Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
 A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
Hozzáadjuk a lehűtött "tej"hez és lefuttatjuk a nyers programot.
 Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
 Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.