Go Back
+ servings
Print

Madártej

Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó. Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 50 minutes
Servings 4

Ingredients

  • 1 liter kókusztej
  • 3 db tojássárgája
  • 3 db tojásfehérje
  • 3 evőkanál eritrit
  • 2 evőkanál vaníliás eritrit
  • 0,5 bio citrom reszelt héja

Instructions

  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  • A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
  • Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
  • A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
  • A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
  • Hozzáadjuk a lehűtött "tej"hez és lefuttatjuk a nyers programot.
  • Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
  • Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.

Notes

Nézd meg miben főztük a kókusztejet! Kattints IDE!