Print
Madártej
Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.
Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Prep Time 20 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 50 minutes minutes
Servings 4 fő
1 liter kókusztej 3 db tojássárgája 3 db tojásfehérje 3 evőkanál eritrit 2 evőkanál vaníliás eritrit 0,5 bio citrom reszelt héja
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
Hozzáadjuk a lehűtött "tej"hez és lefuttatjuk a nyers programot.
Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.