Nyomtatás
Madártej
Francia eredetű desszert, amely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.
Gyerekkorunkat idéző finomság tejmentes változata, ami vaníliás kókusztejből készítve talán még finomabb is.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 50 minutes
Mennyiség/űrtartalom 4 fő
1
liter
kókusztej
3
db
tojássárgája
3
db
tojásfehérje
3
evőkanál
eritrit
2
evőkanál
vaníliás eritrit
0,5
bio citrom
reszelt héja
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A kókusztejet a tűzhelyen felforraljuk és belekanalazzuk a habot.
Amint a hab kis felhőkké keményedik, egy tányérra kiszedjük és félre tesszük.
A kókusztejet a gép tartályába öntjük és hagyjuk hűlni.
A 3 db tojássárgáját robotgépben kikeverjük a 3 evőkanál eritrittel és a citromhéjjal.
Hozzáadjuk a lehűtött "tej"hez és lefuttatjuk a nyers programot.
Üvegtálkákban tálaljuk habfelhőkkel a tetején.
Tetejére szórhatunk ízlés szerint kakaót, vagy csokoládé reszeléket.