Levendulás szederlekvár

Levendulás szederlekvár

Igazi nyári hangulatot idéz ez a finom szederlekvár, amit a levendula aromájával tettünk különlegesebbé.,
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

  • 500 g szeder
  • 350 g eritrit
  • 500 ml víz
  • 1 kiskanál citromlé
  • 5 fej levendulavirág friss vagy szárított (opcionális)
  • 15-20 g pektin a kész lekvárhoz turmixoljuk

Így készítsd!

  1. Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a pektin kivételével.
  2. Először összeturmixoljuk a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Jam programot.
  3. A program végeztével a kész lekvárt le lehet szűrni, ha valaki nem szereti az apró magokat.
  4. A kész lekvárhoz keverjük a pektint a Juice programmal. Ilyenkor még igen folyós az állaga, de hűlés során szépen besűrűsödik. A pektin mennyisége egyéni ízlés szerint változtatható.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek