Levendulás szederlekvár

Igazi nyári hangulatot idéz ez a finom szederlekvár, amit a levendula aromájával tettünk különlegesebbé.,
perc5 minutes
perc35 minutes
Összesen 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter

Hozzávalók
 

  • 500 g szeder
  • 350 g eritrit
  • 500 ml víz
  • 1 kiskanál citromlé
  • 5 fej levendulavirág friss vagy szárított (opcionális)
  • 15-20 g pektin a kész lekvárhoz turmixoljuk

Így készítsd!
 

  • Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a pektin kivételével.
  • Először összeturmixoljuk a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Jam programot.
  • A program végeztével a kész lekvárt le lehet szűrni, ha valaki nem szereti az apró magokat.
  • A kész lekvárhoz keverjük a pektint a Juice programmal. Ilyenkor még igen folyós az állaga, de hűlés során szépen besűrűsödik. A pektin mennyisége egyéni ízlés szerint változtatható.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek