Levendulás szederlekvár
Igazi nyári hangulatot idéz ez a finom szederlekvár, amit a levendula aromájával tettünk különlegesebbé.,
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 500 g szeder
- 350 g eritrit
- 500 ml víz
- 1 kiskanál citromlé
- 5 fej levendulavirág friss vagy szárított (opcionális)
- 15-20 g pektin a kész lekvárhoz turmixoljuk
Így készítsd!
-
Az összetevőket a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük a pektin kivételével.
-
Először összeturmixoljuk a Juice funkcióval, majd elindítjuk a Jam programot.
-
A program végeztével a kész lekvárt le lehet szűrni, ha valaki nem szereti az apró magokat.
-
A kész lekvárhoz keverjük a pektint a Juice programmal. Ilyenkor még igen folyós az állaga, de hűlés során szépen besűrűsödik. A pektin mennyisége egyéni ízlés szerint változtatható.