Levendulás áfonyakrémleves

Levendulás áfonyakrémleves

Igazi nyári krémleves, ami behűtve nagyon finom előétel, vagy desszert.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 50 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l

Alapanyagok

  • 450 g áfonya
  • 1 teáskanál levendula (opcionális)
  • 140 g cukor/eritrit
  • 1 g
  • 1 csipetnyi őrölt fahéj
  • 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
  • 15 ml citromlé
  • 3 dl kesudió "tejszín"
  • víz a minimum-maximum jelzés közé

Így készítsd!

  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Elindítjuk a Smooth Soup programot.
  3. Ha zavaróak az apró magvak, levest főzés után szűrjük le.
  4. Öntsük üvegbe és pár órára tegyük hűtőbe. Hidegen a legfinomabb.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek