Igazi nyári krémleves, ami behűtve nagyon finom előétel, vagy desszert.
percElőkészítési idő 20 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 50 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.8 l
Hozzávalók
- 450 g áfonya
- 1 teáskanál levendula (opcionális)
- 140 g cukor/eritrit
- 1 g só
- 1 csipetnyi őrölt fahéj
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 15 ml citromlé
- 3 dl kesudió "tejszín"
- víz a minimum-maximum jelzés közé
Így készítsd!
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Smooth Soup programot.
- Ha zavaróak az apró magvak, levest főzés után szűrjük le.
- Öntsük üvegbe és pár órára tegyük hűtőbe. Hidegen a legfinomabb.