Levendulás áfonyakrémleves
Igazi nyári krémleves, ami behűtve nagyon finom előétel, vagy desszert.
Elkészítési idő 20 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 50 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 l
Alapanyagok
- 450 g áfonya
- 1 teáskanál levendula (opcionális)
- 140 g cukor/eritrit
- 1 g só
- 1 csipetnyi őrölt fahéj
- 1 csipetnyi őrölt szegfűszeg
- 15 ml citromlé
- 3 dl kesudió "tejszín"
- víz a minimum-maximum jelzés közé
Így készítsd!
-
A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Elindítjuk a Smooth Soup programot.
-
Ha zavaróak az apró magvak, levest főzés után szűrjük le.
-
Öntsük üvegbe és pár órára tegyük hűtőbe. Hidegen a legfinomabb.