Krumplisaláta „kesumajonézzel”

Krumplisaláta "kesumajonézzel"

Egy finom növényi majonéz helyettesítő, ami ugyanúgy használható, mint eredeti tejfölös változata. Használható salátákhoz, de például húsokhoz, zöldségekhez is mártogatósnak.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 48 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

"Tejszín alap"

  • 50 g kesudió 1 AP
  • 50 g kókuszzsír
  • ízlés szerint/csipetnyi
  • 1 kiskanál négyszeres édesítő ízlés szerint/ 2 csipet
  • víz a minimum jelzésig

"Majonéz"

  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • őrölt bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • édesítő
  • 1 teáskanál konjac liszt lapos teáskanál

Krumplisaláta

  • 1 kg krumpli héjában főzve, szeletelve
  • 3-4 db lila hagyma vékony szeletekre vágva
  • 10 db főtt tojás szeletekre vágva

Így készítsd!

  1. A "tejszín hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Porridge/Kása/Baby food programon elkészítjük.
  2. A leszűrt "tejszín alaphoz turmixoljuk Juice funkcióval a "majonéz" összetevőit.
  3. A krumplit héjában megfőzzük felszeleteljük, és a lila hagymát és főtt tojást is előkészítjük.
  4. A finom krémes "majonéz" elegyet használjuk a salátánál, amit jól felöntünk vele, és hagyjuk órákat hűlni az egészet a hűtőben.
  5. Tipp: ha valaki szereti, tehet bele savanyú uborkát is.

Jegyzetek

P.M. Anett receptje

Te is szeretnél ilyen finom kesumajonézt készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek