Nyomtatás
Krumplisaláta "kesumajonézzel"
Egy finom növényi majonéz helyettesítő, ami ugyanúgy használható, mint eredeti tejfölös változata. Használható salátákhoz, de például húsokhoz, zöldségekhez is mártogatósnak.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 48 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
"Tejszín alap"
50
g
kesudió
1 AP
50
g
kókuszzsír
só
ízlés szerint/csipetnyi
1
kiskanál
négyszeres édesítő
ízlés szerint/ 2 csipet
víz
a minimum jelzésig
"Majonéz"
1
teáskanál
dijoni mustár
őrölt bors
ízlés szerint
szerecsendió
ízlés szerint
édesítő
1
teáskanál
konjac liszt
lapos teáskanál
Krumplisaláta
1
kg
krumpli
héjában főzve, szeletelve
3-4
db
lila hagyma
vékony szeletekre vágva
10
db
főtt tojás
szeletekre vágva
A "tejszín hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Porridge/Kása/Baby food programon elkészítjük.
A leszűrt "tejszín alaphoz turmixoljuk Juice funkcióval a "majonéz" összetevőit.
A krumplit héjában megfőzzük felszeleteljük, és a lila hagymát és főtt tojást is előkészítjük.
A finom krémes "majonéz" elegyet használjuk a salátánál, amit jól felöntünk vele, és hagyjuk órákat hűlni az egészet a hűtőben.
Tipp: ha valaki szereti, tehet bele savanyú uborkát is.
P.M. Anett receptje
Te is szeretnél ilyen finom kesumajonézt készíteni? Kattints IDE!