Print
Krumplisaláta "kesumajonézzel"
Egy finom növényi majonéz helyettesítő, ami ugyanúgy használható, mint eredeti tejfölös változata. Használható salátákhoz, de például húsokhoz, zöldségekhez is mártogatósnak.
Prep Time 10 minutes minutes
Cook Time 30 minutes minutes
Total Time 48 minutes minutes
Servings 1.3 liter
"Tejszín alap" 50 g kesudió 1 AP 50 g kókuszzsír só ízlés szerint/csipetnyi 1 kiskanál négyszeres édesítő ízlés szerint/ 2 csipet víz a minimum jelzésig "Majonéz" 1 teáskanál dijoni mustár őrölt bors ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint édesítő 1 teáskanál konjac liszt lapos teáskanál Krumplisaláta 1 kg krumpli héjában főzve, szeletelve 3-4 db lila hagyma vékony szeletekre vágva 10 db főtt tojás szeletekre vágva
A "tejszín hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és Porridge/Kása/Baby food programon elkészítjük.
A leszűrt "tejszín alaphoz turmixoljuk Juice funkcióval a "majonéz" összetevőit.
A krumplit héjában megfőzzük felszeleteljük, és a lila hagymát és főtt tojást is előkészítjük.
A finom krémes "majonéz" elegyet használjuk a salátánál, amit jól felöntünk vele, és hagyjuk órákat hűlni az egészet a hűtőben.
Tipp: ha valaki szereti, tehet bele savanyú uborkát is.
P.M. Anett receptje
Te is szeretnél ilyen finom kesumajonézt készíteni? Kattints IDE!