Krémkása kölesből

Krémkása kölesből

A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

  • 130 g köles
  • 36 g kókusz
  • 1 csipetnyi
  • 2 cm vaníliarúd ízlés szerint lehet több is
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál eritrit
  • víz a minimum-maximum jelzés közé

Így készítsd!

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Ráillesztjük a gép fejét és először a Blend vagy Fruit Juice programot indítjuk el.
  3. A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
  4. A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
  5. A köleskása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
  6. Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek