A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.
percElőkészítési idő 5 minutes minutes
percFőzési idő 30 minutes minutes
Összesen 35 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 l
Hozzávalók
- 130 g köles
- 36 g kókusz
- 1 csipetnyi só
- 2 cm vaníliarúd ízlés szerint lehet több is
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál eritrit
- víz a minimum-maximum jelzés közé
Így készítsd!
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Ráillesztjük a gép fejét és először a Blend vagy Fruit Juice programot indítjuk el.
- A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
- A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
- A köleskása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
- Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.