Go Back
+ servings
Print

Krémkása kölesből

A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Servings 1.3 l

Ingredients

  • 130 g köles
  • 36 g kókusz
  • 1 csipetnyi
  • 2 cm vaníliarúd ízlés szerint lehet több is
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál eritrit
  • víz a minimum-maximum jelzés közé

Instructions

  • Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Ráillesztjük a gép fejét és először a Blend vagy Fruit Juice programot indítjuk el.
  • A turmixolás után a Smooth/Cereal/Kása gombot nyomjuk meg.
  • A kész kását át lehet szűrni, de nem feltétlenül szükséges. Ezt rögtön a program lejárta után végezzük el.
  • A köleskása ekkor még viszonylag folyékony, de ahogy hűl, úgy sűrűsödik.
  • Mivel ez egy natúr változat, ízlés szerint gazdagíthatjuk darabolt friss -és/vagy aszalt gyümölcsökkel, csoki darabkákkal, mézzel, fahéjjal, olajos magvakkal.