Kovászos uborka
A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 46 minutes
Mennyiség/űrtartalom 500 g
Alapanyagok
- 500 g uborka (kisebb méretűek)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 szál kapor
- 500 ml víz
- 10 g só
- 1 adagolókanál kovász baktérium kultúra
- 1 mokkáskanál nádcukor
Így készítsd!
-
Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
-
A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
-
A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
-
A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
-
A kész levet a zöldségekre öntjük.
-
Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
-
Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.