A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
percElőkészítési idő 10 minutes minutes
percFőzési idő 2 days days 12 hours hours
Összesen 1 day day 12 hours hours 10 minutes minutes
Mennyiség/űrtartalom:    500 g
Hozzávalók
- 500 g uborka (kisebb méretűek)
 - 4 gerezd fokhagyma
 - 2 szál kapor
 - 500 ml víz
 - 10 g só
 - 1 adagolókanál kovász baktérium kultúra
 - 1 mokkáskanál nádcukor
 
Így készítsd!
- Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
 - A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
 - A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
 - A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
 - A kész levet a zöldségekre öntjük.
 - Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
 - Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.
 
								
															
								
								
