Kovászos uborka

Kovászos uborka

A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 36 minutes
Összes idő 46 minutes
Mennyiség/űrtartalom 500 g

Alapanyagok

  • 500 g uborka (kisebb méretűek)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál kapor
  • 500 ml víz
  • 10 g
  • 1 adagolókanál kovász baktérium kultúra
  • 1 mokkáskanál nádcukor

Így készítsd!

  1. Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
  2. A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
  3. A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
  4. A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
  5. A kész levet a zöldségekre öntjük.
  6. Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
  7. Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek