A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.
Elkészítési idő10minutes
Főzési idő36minutes
Összes idő46minutes
Mennyiség/űrtartalom500g
Alapanyagok
500guborka(kisebb méretűek)
4gerezdfokhagyma
2szálkapor
500mlvíz
10gsó
1adagolókanálkovász baktérium kultúra
1mokkáskanálnádcukor
Így készítsd!
Az uborkákat megtisztítjuk, oldalukat beirdaljuk.
A zöldségeket a Vegital fermentáló tartályába rétegezzük.
A vízből kimérünk 0,5 dl-t egy kis pohárba és elkeverjük benne a kovász kultúrát.
A maradék felöntőlébe keverjük a sót, a cukrot és a vízzel elegyített kovász baktériumot.
A kész levet a zöldségekre öntjük.
Elindítjuk a Kimchi programot, 36 órát állítunk és benyomjuk a Cooling gombot is.
Érdemes többször megkóstolni az uborkát, ha nem elég savanyú, az erjesztés időintervalluma növelhető.