Körtés-karamellás keksztorta
Sütés nélküli ízletes torta, ami nemcsak kinézetével, de fantasztikus ízével is elkápráztat minket.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l
Alapanyagok
Krém hozzávalói:
- 2 db körte közepes méretű, pucolva , darabolva
- 0,5 db alma nagy méretű, pucolva , darabolva
- 75 g köles
- 30 g rizs
- 16 g Szafi ötszörös édesítő
- 1 csipetnyi fahéj
- 1 csipetnyi vanília őrlemény
- 1 csipetnyi só
- 25 g Szafi karamellás zabpudingpor
- víz a minimum jelzésig
- 2 púpos evőkanál agar-agar (utólag keverjünk a krémhez)
Kekszes réteg hozzávalói:
- 160 g keksz
- 60 g kakaóvaj pasztilla
Díszítés:
- szárított rózsaszirom
- kókuszvirágcukor karamellizálva
Így készítsd!
-
A krém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk funkciót. A program lejárta után 2 púpos evőkanál agar-agart Juice programmal belekeverünk.
-
Amíg a krém készül, ledarálunk 160 gramm kekszet és olvasztunk 60 gramm kakaóvaj pasztillát, majd összekeverjük. A tortaforma aljába simítjuk és lenyomkodjuk.
-
A kész krémet a kekszrétegre adagoljuk.
-
Fél óra pihentetés után a tetejét körtével, szárított rózsaszirommal és karamellizált kókuszvirágcukorral díszítjük. Érdemes hűtőben pihentetni pár órát.
Jegyzetek
K.H.Petra receptje-nyári receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a süteményeidhez? Kattints IDE!