Körtés-karamellás keksztorta

Körtés-karamellás keksztorta

Sütés nélküli ízletes torta, ami nemcsak kinézetével, de fantasztikus ízével is elkápráztat minket.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 41 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Krém hozzávalói:

  • 2 db körte közepes méretű, pucolva , darabolva
  • 0,5 db alma nagy méretű, pucolva , darabolva
  • 75 g köles
  • 30 g rizs
  • 16 g Szafi ötszörös édesítő
  • 1 csipetnyi fahéj
  • 1 csipetnyi vanília őrlemény
  • 1 csipetnyi
  • 25 g Szafi karamellás zabpudingpor
  • víz a minimum jelzésig
  • 2 púpos evőkanál agar-agar (utólag keverjünk a krémhez)

Kekszes réteg hozzávalói:

  • 160 g keksz
  • 60 g kakaóvaj pasztilla

Díszítés:

  • szárított rózsaszirom
  • kókuszvirágcukor karamellizálva

Így készítsd!

  1. A krém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk funkciót. A program lejárta után 2 púpos evőkanál agar-agart Juice programmal belekeverünk.
  2. Amíg a krém készül, ledarálunk 160 gramm kekszet és olvasztunk 60 gramm kakaóvaj pasztillát, majd összekeverjük. A tortaforma aljába simítjuk és lenyomkodjuk.
  3. A kész krémet a kekszrétegre adagoljuk.
  4. Fél óra pihentetés után a tetejét körtével, szárított rózsaszirommal és karamellizált kókuszvirágcukorral díszítjük. Érdemes hűtőben pihentetni pár órát.

Jegyzetek

K.H.Petra receptje-nyári receptverseny

Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a süteményeidhez? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek