Sütés nélküli ízletes torta, ami nemcsak kinézetével, de fantasztikus ízével is elkápráztat minket.
Prep Time 10 minutesminutes
Cook Time 30 minutesminutes
Total Time 41 minutesminutes
Servings 1.3l
Ingredients
Krém hozzávalói:
2dbkörteközepes méretű, pucolva , darabolva
0,5dbalmanagy méretű, pucolva , darabolva
75gköles
30grizs
16gSzafi ötszörös édesítő
1csipetnyifahéj
1csipetnyivanília őrlemény
1csipetnyisó
25gSzafi karamellás zabpudingpor
víza minimum jelzésig
2púpos evőkanálagar-agar(utólag keverjünk a krémhez)
Kekszes réteg hozzávalói:
160gkeksz
60gkakaóvaj pasztilla
Díszítés:
szárított rózsaszirom
kókuszvirágcukorkaramellizálva
Instructions
A krém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk funkciót. A program lejárta után 2 púpos evőkanál agar-agart Juice programmal belekeverünk.
Amíg a krém készül, ledarálunk 160 gramm kekszet és olvasztunk 60 gramm kakaóvaj pasztillát, majd összekeverjük. A tortaforma aljába simítjuk és lenyomkodjuk.
A kész krémet a kekszrétegre adagoljuk.
Fél óra pihentetés után a tetejét körtével, szárított rózsaszirommal és karamellizált kókuszvirágcukorral díszítjük.
Érdemes hűtőben pihentetni pár órát.
Notes
K.H.Petra receptje-nyári receptversenyTe is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a süteményeidhez? Kattints IDE!