„Kölestúrós” tészta baconnel

"Kölestúrós" tészta baconnel

Ezt az ételt csak imádni lehet. A kölesből készített túrópótló nagyon hasonlít az eredetire, ebben a kombinációban pedig igazán ízletes ebéd varázsolható belőle.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 1 hour
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Túrópótló kölesből

  • 2 dl köles
  • 6 dl növényi ital
  • 1 mokkáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db joghurt baktérium kapszula

Tejfölpótló alap kesudióból

  • 100 g kesudió
  • 40 g köles
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 csipetnyi
  • 80 g kókuszzsír
  • víz a maximum jelzésig

Tejfölpótló kesudióból-fermentálás

  • 1 liter tejfölpótló alap
  • 6 g konjakliszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 0,5 mokkáskanál kalcium klorid
  • 0,5 db mezophil baktérium kultúra

"Kölestúrós" tészta baconnel

  • 1 evőkanál olaj
  • 200 g bacon
  • 250 g tészta
  • 100 g tejfölpótló
  • 200 g túrópótló
  • 1 teáskanál ízlés szerint
  • 1 csipetnyi bors ízlés szerint
  • 1 csipetnyi fűszerpaprika ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint

Így készítsd!

Túrópótló kölesből

  1. A kölest jól átmossuk, majd háromszoros mennyiségű növényi italban, 1 mokkáskanál sóval és 1 teáskanál cukorral15-20 perc alatt készre főzzük.
  2. Megvárjuk míg a köles langyosra hűl (42 fok) és a fermentáló tartályába adagoljuk.
  3. Szobahőmérsékletű növényi italban elkeverjük a baktériumkultúrákat és a köleshez öntjük.
  4. Kimchi programon 10 órát erjesztjük. Nyomjuk be a Cooling funkciót is. Utána még körülbelül 8 órát érlelődött a hűtőben.

Tejfölpótló alap kesudióból

  1. A "tejföl" alap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "kása", "sűrítők", "cereal", "smooth"
  3. A program lejárta után a kész krémet beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A szűrést követően, a gépbe visszatöltve hozzáadjuk a 6 g konjac lisztet (amennyiben szükséges és nagyon híg az alap) illetve 1 evőkanál cukrot, valamint 1/2 mokkáskanál kálcium-kloridot, majd összekeverjük.

Tejfölpótló kesudióból-fermentálás

  1. A Vegital fermentáló tartályába öntjük a "tejföl" alapot. Amikor kb. 42 fokra lehűl, elkeverünk benne 0,5 dl vízben feloldott Mezophil kultúrát. Elindítjuk a Kimchi programot 16 órára.

"Kölestúrós" tészta bacon-nel

  1. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a baconszeleteket, majd apró darabokra törjük. Közben a tésztát lobogó, sós vízben puhára főzzük.
  2. Ha megfőtt a tészta, lecsöpögtetjük, majd a baconhöz használt serpenyőbe borítjuk, és átforgatjuk.
  3. Tálalásnál belekeverjük a maradék "kesutejfölt" és "kölestúrót", sóval és borssal fűszerezzük. Megszórjuk kevés fűszerpaprikával, a baconmorzsával és petrezselyemmel, vagy mentes sajttal díszítve fogyaszthatjuk.

Jegyzetek

R. Nikoletta receptje-Tavaszi receptverseny

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek