Köles rudi

Köles rudi

Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót. Ez a hamis "túró rudi" kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
Mennyiség/űrtartalom 1.3 l

Alapanyagok

Kesu-mandula ital

"Növényi tejszín"

  • 100 g kesudió
  • 40 g zabpehely
  • 36 g kókuszreszelék
  • 1 csipetnyi
  • 1 evőkanál Olajessimo
  • víz a maximum és minimum jelzés közé

Köles rudi

  • 1 bögre köles (2,5 dl-es bögre)
  • 2 bögre kesu-mandula ital
  • 1 bögre növényi "tejszín"
  • 3 evőkanál szűrlemény
  • 3 evőkanál eritrit ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 g tejmentes csokoládé

Így készítsd!

  1. Először megfőzzük a "növényi tejet" és "tejszínt" a Vegital növényi italkészítőben. A szűrleményből is teszünk félre.
  2. Az 1 bögre kölest a "növényi tej" és "tejszín" keverékében puhára főzzük.
  3. Ha kész, hozzáadjuk az ízesítőket, eritritet, citromlevet, szűrleményt, majd leturmixoljuk.
  4. Megvárjuk míg a keverék langyosra hűl, majd habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis rudakat nyomunk.
  5. Fagyasztóba tesszük dermedésig.
  6. Míg a rudik dermednek, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A hűtőből kivett desszert rudakat beleforgatjuk az olvadt csokiba, mivel nagyon hideg, szinte azonnal rádermed.

Jegyzetek

L. Adrienn receptje-téli receptverseny díjazott

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek