Go Back
+ servings
Print

Köles rudi

Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót. Ez a hamis "túró rudi" kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
Servings 1.3 l

Ingredients

Kesu-mandula ital

"Növényi tejszín"

Köles rudi

  • 1 bögre köles (2,5 dl-es bögre)
  • 2 bögre kesu-mandula ital
  • 1 bögre növényi "tejszín"
  • 3 evőkanál szűrlemény
  • 3 evőkanál eritrit ízlés szerint
  • 1 evőkanál citromlé
  • 100 g tejmentes csokoládé

Instructions

  • Először megfőzzük a "növényi tejet" és "tejszínt" a Vegital növényi italkészítőben. A szűrleményből is teszünk félre.
  • Az 1 bögre kölest a "növényi tej" és "tejszín" keverékében puhára főzzük.
  • Ha kész, hozzáadjuk az ízesítőket, eritritet, citromlevet, szűrleményt, majd leturmixoljuk.
  • Megvárjuk míg a keverék langyosra hűl, majd habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis rudakat nyomunk.
  • Fagyasztóba tesszük dermedésig.
  • Míg a rudik dermednek, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A hűtőből kivett desszert rudakat beleforgatjuk az olvadt csokiba, mivel nagyon hideg, szinte azonnal rádermed.

Notes

L. Adrienn receptje-téli receptverseny díjazott