"Kókusztejszín"
A tejszín helyettesítésére kiváló tejmentes diéta esetén. Enyhén kókusz ízvilágú, ajánljuk desszertekhez, ázsiai ételekhez, fagylaltokhoz, levesekhez.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 35 minutes
Összes idő 45 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
- 144 g kókuszreszelék
- 30 g kókuszzsír
- 1 g himalája só
- 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- víz a minimum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót gép tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
-
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
-
A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
-
A megmaradt szárazanyag kiválóan alkalmas liszt, sütemény készítésére, de akár sütemény tölteléket is összeállíthatunk belőle. Lehet muffin, tortalap, vagy kevert sütemény is.
Jegyzetek
Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!