Kókusztej és kókuszgolyó

Kókusztej és kókusz golyó

Egy finom kókusztejnél nincs is finomabb, pláne ha még egy szűrleményből készült kókusz golyóval is kiegészítjük.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

Kókusztej

  • 108 g kókuszreszelék 3 AP
  • 1,5 evőkanál Paleolaj vagy kókuszzsír
  • 0,5 teáskanál himalája só
  • 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
  • víz a maximum jelzésig

Kókuszgolyó

  • 1 adag kókusztej szűrlemény
  • 100 g olvasztott ghee vagy kókuszolaj
  • 2 evőkanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
  • 2 teáskanál vanília aroma vagy már alapból vaníliás kókusztejet készítünk vaníliarúd használatával
  • 50 g kókuszreszelék plusz a golyók hempergetéséhez

Így készítsd!

Kókusztej

  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.

Kókuszgolyó

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk egy kis időre.
  2. Golyókat formázzunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
  3. Hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.

Jegyzetek

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kíváncsi vagy mivel főztük a kókusztejet?  Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek