Kókusztej és kókusz golyó
Egy finom kókusztejnél nincs is finomabb, pláne ha még egy szűrleményből készült kókusz golyóval is kiegészítjük.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
Kókusztej
- 108 g kókuszreszelék 3 AP
- 1,5 evőkanál Paleolaj vagy kókuszzsír
- 0,5 teáskanál himalája só
- 1 teáskanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
- víz a maximum jelzésig
Kókuszgolyó
- 1 adag kókusztej szűrlemény
- 100 g olvasztott ghee vagy kókuszolaj
- 2 evőkanál 7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
- 2 teáskanál vanília aroma vagy már alapból vaníliás kókusztejet készítünk vaníliarúd használatával
- 50 g kókuszreszelék plusz a golyók hempergetéséhez
Így készítsd!
Kókusztej
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Kókuszgolyó
-
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk egy kis időre.
-
Golyókat formázzunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
-
Hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel főztük a kókusztejet? Kattints IDE!