Nyomtatás
Kókusztej és kókusz golyó
Egy finom kókusztejnél nincs is finomabb, pláne ha még egy szűrleményből készült kókusz golyóval is kiegészítjük.
Elkészítési idő 5 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 35 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Kókusztej
-
108
g
kókuszreszelék
3 AP
-
1,5
evőkanál
Paleolaj
vagy kókuszzsír
-
0,5
teáskanál
himalája só
-
1
teáskanál
7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
-
víz
a maximum jelzésig
Kókuszgolyó
-
1
adag
kókusztej szűrlemény
-
100
g
olvasztott ghee
vagy kókuszolaj
-
2
evőkanál
7x NoCarb Eritrit-Stevia Édesítő
-
2
teáskanál
vanília aroma
vagy már alapból vaníliás kókusztejet készítünk vaníliarúd használatával
-
50
g
kókuszreszelék
plusz a golyók hempergetéséhez
Kókusztej
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét.
-
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
-
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Kókuszgolyó
-
Az összes hozzávalót összekeverjük, majd hűtőbe rakjuk egy kis időre.
-
Golyókat formázzunk és kókuszreszelékbe forgatjuk.
-
Hűtőszekrényben tároljuk fogyasztásig.
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Kíváncsi vagy mivel főztük a kókusztejet? Kattints IDE!