Kókuszos vegán gríz
A vegán „tejbegríz” egy ízletes és tápláló reggeli, amely ebben az esetben kókusztej felhasználásával készült. A kókuszból főzött tejpótló kiváló alternatíva a tej helyettesítésére, és gazdag ízvilágot kölcsönöz a gríznek.
A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.
Alapanyagok
- 500 ml kókusztej
- 70 g rizsdara
- 20 g kókuszreszelék
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 2 teáskanál eritrit / édesítő
- 2 teáskanál kakaópor
- 2 teáskanál kókusz chips
Így készítsd!
-
A kókusztejet, a vaníliát, a kókuszreszeléket, a rizsdarát és az édesítőt egy főzőedénybe kimérjük.
-
Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
-
Amikor kész, tálkákba tesszük.
-
A tetejét megszórjuk kakaóporral és kókuszchipsszel.