Go Back
Nyomtatás

Kókuszos vegán gríz

A vegán „tejbegríz” egy ízletes és tápláló reggeli, amely ebben az esetben kókusztej felhasználásával készült. A kókuszból főzött tejpótló kiváló alternatíva a tej helyettesítésére, és gazdag ízvilágot kölcsönöz a gríznek. A recept a Dizájnkonyha és a Vegital együttműködéséből született.

Alapanyagok

  • 500 ml kókusztej
  • 70 g rizsdara
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 teáskanál eritrit / édesítő
  • 2 teáskanál kakaópor
  • 2 teáskanál kókusz chips

Így készítsd!

  1. A kókusztejet, a vaníliát, a kókuszreszeléket, a rizsdarát és az édesítőt egy főzőedénybe kimérjük.
  2. Közepes hőfokon, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  3. Amikor kész, tálkákba tesszük.
  4. A tetejét megszórjuk kakaóporral és kókuszchipsszel.