Kókuszos aranylen ital
Az aranylen nagyon erős sűrítő hatással bír, karakteres ízhatása miatt leginkább kiegészítőként, sűrítőként használjuk.
A kókusz lágyít kicsit az ízén, de leginkább gyümölccsel kiegészítve ízletes.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 40 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.8 liter
Alapanyagok
- 140 g kókuszreszelék 4 AP
- 50 g aranylenmag 1 AP
- 1 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál Gál glicin
- 2 evőkanál Paleolaj vagy kókuszzsír
- 0,5 kávéskanál só
- víz a maximum jelzésig
Így készítsd!
-
Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk a Five grain programot.
-
Ha készen van, leszűrjük. Nagyon finom natúr italként, de megbolondíthatjuk egy kis gyümölccsel is Juice programmal.(kivi,mangó,eper,málna,datolyaszilva (zöldség/gyümölcs )
-
Ha túl sűrűnek találjuk, akkor legközelebb csak 1/2 mérőpohár aranylent adjunk hozzá.
Jegyzetek
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)