„Kókuszjoghurt”

Finom, krémes növényi "joghurt". Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
perc10 minutes
perc30 minutes
Összesen 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom: 1.3 liter

Hozzávalók
 

A "tejszín" alaphoz

Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 liter kókusztejszín
  • 0,5 db joghurt baktérium kapszula (ha intenzívebb savanyú ízt szeretnénk 1 kapszulát is belekeverhetünk)

Így készítsd!
 

A „tejszín” alap:

  • Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  • Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  • A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.

„Kókuszjoghurt”:

  • A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
  • Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
  • Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.
Recept nyomtatása Pin Recipe

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek