"Kókuszjoghurt"
Finom, krémes növényi "joghurt". Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter
Alapanyagok
A "tejszín" alaphoz
- 150 g kókuszreszelék
- 80 g köles (opcionális, helyettesíthető rizzsel is)
- 60 g kókuszzsír
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- víz a maximum jelzésig
Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 liter kókusztejszín
- 0,5 db joghurt baktérium kapszula (ha intenzívebb savanyú ízt szeretnénk 1 kapszulát is belekeverhetünk)
Így készítsd!
A „tejszín” alap:
-
Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
-
Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
-
A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.
„Kókuszjoghurt”:
-
A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
-
Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
-
Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.