Go Back
+ servings
Nyomtatás

"Kókuszjoghurt"

Finom, krémes növényi "joghurt". Önmagában fogyasztva is tökéletes desszert, de egy kis gyümölccsel maga az álom.
Elkészítési idő 10 minutes
Főzési idő 30 minutes
Összes idő 52 minutes
Mennyiség/űrtartalom 1.3 liter

Alapanyagok

A "tejszín" alaphoz

Joghurt- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani

  • 1 liter kókusztejszín
  • 0,5 db joghurt baktérium kapszula (ha intenzívebb savanyú ízt szeretnénk 1 kapszulát is belekeverhetünk)

Így készítsd!

A „tejszín” alap:

  1. Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
  3. A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.

„Kókuszjoghurt”:

  1. A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
  2. Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
  3. Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt) Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.