Az "tejszín" hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
A program lejárta után a kész „tejszínt” bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A „tejszínhelyettesítőt” lehűtjük és a fermentáló tartályába tesszük.
„Kókuszjoghurt”:
A kihűlt, leszűrt alapba tesszük a joghurt kultúrát, a „joghurthoz” 1/2 kapszulát használunk.
Kiválasztjuk a fermentálón a joghurt készítő programot és 10-12 órára állítjuk.
Ha lejárt a program, botmixerrel habosíthatjuk, valamint amennyiben nem találjuk elég sűrűnek, krémesnek, hozzá keverhetjük a további sűrítőket. (például 5 g xantán/vagy konjak liszt)
Csatos üvegbe kanalazzuk és fogyasztásig hűtőben tároljuk . Hűtés alatt még tovább sűrűsödik.