Finom, krémes joghurt, amit fekete ribizlivel gazdagítottunk. Bármilyen gyümölcs használható hozzá, az eredmény biztosan ízletes lesz.
percElőkészítési idő 10 perc perc
percFőzési idő 12 óra óra 30 perc perc
Összesen 12 óra óra 40 perc perc
Mennyiség/űrtartalom: 0.9 liter
Hozzávalók
"Joghurt" alap
- 50 g kesudió
- 65 g rizs
- só csipetnyi/ízlés szerint
- 2 lapos evőkanál kókuszzsír
- víz a maximum jelzésig
- 1 db joghurt baktérium
Pohár desszert
- granola
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 marék fekete ribizli
- 5 dl "joghurt"
Így készítsd!
- A joghurt alapanyagait a baktérium kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk".
- Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra. Hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverünk és hozzáöntjük a „tejszínhez”. A Vegital fermentáló tartályába tesszük, kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12 órára állítjuk.
- A kész joghurtba turmixoljuk a gyümölcsöt és a juharszirupot. Granola ágyon tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk granolával, friss gyümölccsel.
További információk
J. Szilvia receptje

